· 

Mijn verhaal en mijn droom

Introductie

Ik ben Peter Geertsema en ik was in Groningen, Nederland, tandarts van 1974 - 2017. Gedurende de laatste 25 jaar hield ik me bezig met gecomputeriseerde tandheelkunde waarbij als basismateriaal keramiek werd gebruikt om onlays, kronen, facings en bruggen te maken. Een prachtig vak dat, als je het goed doet tot prachtige resultaten leidt (zie de foto's als onderdeel van m'n blogs). Tot 2013 kon ik me uitleven en de mooiste werkstukken maken, maar prachtig werk leveren kost veel tijd en je hebt de beste materialen nodig. Vanaf 2013 sloeg in Nederland de bezuinigingsdrift toe en moest alles sneller en goedkoper. Helaas is er in Nederland een oude en enigszins verborgen wet van toepassing die bepaalt dat de patiënt niet zelf mag kiezen en met bijbetaling de beste kwaliteit en het mooiste werk kan krijgen. Op dat moment kende ik die wet niet. Ik liet patiënten bijbetalen voor hun mooie kronen enz. en die waren super tevreden. 

Echter in oktober 2014 kwam de Nederlandse Zorgautoriteit op bezoek om me te vertellen dat die wet bestond en dat ik die overtrad. Geen telefoontje om me dat te vertellen, nee een inval met 10 man!

De boete die ik drie jaar later opgelegd kreeg voor die overtreding was €200.000. Daarbij was ik hetzelfde bedrag al kwijt aan advocaten en proceskosten dus met elkaar €400.000.

Dat was voor onze simpele tandartsenpraktijk teveel!  

Op aanraden van mijn advocaten en accountant heb ik het praktijkpand verkocht en ben naar Marokko verhuisd, een prachtig land met een vriendelijk klimaat en vriendelijke mensen.

Aangezien ik altijd tijdens m'n werk het grootste deel van m'n verdiende geld weer in de praktijk stopte voor nieuwe apperatuur, nieuwe technieken en nieuwe materialen had ik niet veel meer te besteden dan de opbrengst van het praktijkpand.

Om toch rond te kunnen komen en me niet te vervelen besloot ik in 2018 met twee Europese vrienden een toeristentransport-bedrijfje te beginnen.

 

Mijn blogs

Het is nu bijna twee jaar geleden dat ik met het schrijven van blogs begon om dat wat me was overkomen van me af te schrijven.

Intussen zijn ze gelezen door meer dan 100.000 mensen, die in totaal ruim 500.000 hoofdstukken hebben gelezen.

Intussen heb ik ruim 1200 reacties ontvangen van mensen die zich afvragen hoe deze gang van zaken mogelijk is.

Ook ik vraag me dit nog steeds af; wat zat hier precies achter. Waarom heeft de NZa me eerst kapot gemaakt en zich direct daarna teruggetrokken.

Wie heeft de journalisten beïnvloed om dingen in de krant te schrijven die niet klopten, puur om de lezer op het verkeerde been te zetten.

Mijn advocaat in Den Haag kwam erachter dat de NZa contact had met mensen van de pers; wat was de reden.

Volgens de kranten zou ik een zeer luxe leven hebben geleden en de belasting hebben benadeeld met enkele miljoenen. hoe kan dat; zoveel verdiende ik helemaal niet met een praktijkomzet van €300.000 en een salaris van ongeveer €100.000.

Natuurlijk zijn er een aantal mensen die denken aan een soort complot theorie, waarbij de overheid een niet zo mooie rol speelt en waarbij ik als voorbeeld moest dienen om aan te geven dat er niet gespot kan worden met onze overheid en met de regelgeving. Ze laten in mijn geval zien hoe ver ze kunnen gaan en dat ze me werkelijk kapot hebben kunnen maken en ik flink zal moeten lijden; althans zo staat het in de krant.

In elk geval heeft de NZa de pers naar zich toe hebben getrokken om artikelen over mij te schrijven met daarin onwaarheden en zodanig dat tandheelkundig Nederland zich wel twee keer zal bedenken om van de regelgeving af te wijken ook al is het per ongeluk zoals in mijn geval.

Grappig genoeg zijn vele reacties die ik ontvang afkomstig van juristen, oud regeringsmensen en...... oud NZa-ers waarvan ik de naam niet kan onthullen omdat ze bang zijn voor represailles door de huidige zittende leidinggevenden bij die club.

Ook waren er een aantal bij die zeiden: "ik ken u niet persoonlijk, maar als ik dit lees schaam ik me om Nederlander te zijn".

De meeste reacties zijn afkomstig van oud patiënten en collegae die mij een hart onder de riem willen steken.

 

In Marrakech houd ik me niet meer bezig met tandheelkunde.

Ik was in eerste instantie, net als in Dubai, van plan om me hier op de tandheelkunde te storten net zoals ik in Dubai had gedaan.

Snel genoeg kwam ik erachter dat de meeste gebitten van de bewoners hier niet erg fraai zijn.

Iets anders dat ik merkte was dat de lokale tandartsen hier in Marokko niet zo gemakkelijk zijn en een anti Europees blok vormen.

Allemaal zijn ze opgeleid in Frankrijk of in Senegal want een opleiding tandheelkunde is er in Marokko niet.

Daarbij hanteren ze niet de moderne technieken zoals ik die gewend was toe te passen en vreemd genoeg sluiten ze zich daar ook van af.

Als ik vertel hoe wij in Europa werken en wat voor materialen we gebruiken dan kijken kijken ze me aan alsof ze water zien branden.

Mondhygiene? Onzin! Tandsteen weghalen? Zonde, dat houdt immers je tanden vast. Tandenstokers of ragers gebruiken? Gevaarlijk, daar gaat je tandvlees van bloeden! En zo gaat het maar door. Ideeën waar wij in Europa allang vanaf gestapt zijn.

Het is alsof ik vijftig jaar terug moet in de tijd als ik hier zou gaan werken. 

Voor mij niet aantrekkelijk om  als tandarts te werken.

 

Ons toeristen vervoersbedrijfje

Geen tandheelkunde maar wat dan wel.

Ik hield en hou nog steeds van rijden in een comfortabele auto in een mooie en interessante omgeving waarbij je je regelmatig afvraagt: "Wat gebeurt hier toch".

Ook houd ik ervan met mensen te praten zoals ik m'n hele leven al heb gedaan in m'n praktijk. Ontspannen en met breed geïnteresseerd publiek.

Een toeristentransport-bedrijf, dat leek me leuk.

Ik begon met het creëren van een website en schreef daarin wat ik wilde gaan doen. Bovendien startte ik een Google Adwords campagne om de zichtbaarheid te vergroten.

Terug in Marokko startte ik vrijwel direct met het bedrijfje dat toen nog niet zoveel zou opbrengen als we graag zouden hebben gewild omdat de nodige licenties ontbraken. We moesten veel groepen door derden laten rijden.

Intussen hebben we die wel en kan ik met twee auto's uitgebreid de toeristische tripjes doen die we willen doen. 

Antonio, mijn partner bedacht een leuke naam en onder die naam opereren we: Peterbringsyoueverywhere.com.

Het bedrijfje loopt fantastisch en alle clienten zijn tevreden omdat we het op precies dezelfde wijze doen als waarop we de praktijk runden; nauwkeurig, klantgericht met twee auto's die er prachtig en schoon uitzien.

Zie de reviews van clienten: TripAdvisor Reviews. We staan hoog genoteerd op TripAdvisor.

Een Jeep Grand Cherokee en een Opel Vivaro. Dat zijn de auto's die we zelf hebben en daarnaast hebben we nog drie ZZP-ers in ons bedrijf met een eigen wagen waarbij wij één van de wagens hebben gefinancierd.

Onze "vloot":

Ondanks dat ons bedrijfje loopt als een trein moeten we toch wat hobbels nemen.

  • Binnen twee maanden tijd werden beide auto's zwaar beschadigd doordat vrachtwagenchauffeurs niet goed uitkeken en onverantwoordelijk hard door een bocht scheurden.

Gek genoeg moet je bij ieder ongeluk hier zwaar in de buidel tasten ondanks het feit dat je goed verzekerd bent.

Bovendien duren dit soort reparaties vaak ruim zes weken tot twee maanden omdat de onderdelen uit Europa moeten komen en schadeherstel-bedrijven weinig capaciteit hebben.

  • Op dit moment zitten we in de Corona crisis. Geen toeristen in Marokko en dus weinig ritten. Alleen wat boodschappen voor vaste bewoners die ze vanwege de lockdown zelf niet kunnen doen.

 

Contract bij een groot concern

Voor al deze pech, kregen we door een groot concern, Swissport, een contract aangeboden waarbij we het alleenrecht krijgen om V.I.P. members te mogen vervoeren tegen een hogere prijs dan wat we nu voor een traject krijgen.

Wij zijn natuurlijk in de wolken met dit aanbod, alleen moeten we drie andere auto's erbij kopen die binnen het eisenpakket vallen van dit bedrijf, namelijk twee Mercedessen: Een E-Klasse en twee Mercedes Vito.

 

Oproep om ons te helpen

Ik weet dat mijn blogs door velen worden gelezen en gedeeld.

Om onze droom te verwezenlijken hebben we uw hulp nodig.

Wij hebben een bedrijf met een prachtige toekomst want de toerisme-industrie loopt hier bijzonder goed.

Vanwege onze herkenbare service en de goede communicatie met onze gasten scoren we op TripAdvisor zeer hoog. En dat binnen een tijdsbestek van twee jaar.

Mede hierdoor zijn we als bedrijf geselecteerd voor dit mooie contract.

Voor de uitbreiding van ons bedrijf hebben we uw steun nodig.

Onze droom is om ons bedrijf te zien groeien en er een groot en mooi bedrijf van te maken met een mooie en stabiele toekomst.

Alstublieft, schenk of leen ons geld, zodat we onze drie auto's die we nodig hebben om met Swissport te kunnen werken, kunnen aanschaffen. 

Zo nodig kunnen we u een officiële factuur sturen voor de lening of schenking waardoor deze vermoedelijk fiscaal aftrekbaar is.

Wij zullen u op de hoogte houden van de ontwikkelingen van ons bedrijf en de aankopen.

Bovendien zullen wij als tegenprestatie een dagtrip naar een wijngoed aanbieden, inclusief een lunch voor twee personen, als u €500 of meer aan ons schenkt. Zie: Bezoek aan Wijngoed Val d'Argan

Dit doen we in de vorm van een voucher die u per email ontvangt.

Deze voucher is overdraagbaar zodat uzelf niet hiervan gebruik hoeft te maken maar aan iemand anders kunt geven bijvoorbeeld aan een familielid of een lid van uw bedrijf: misschien een leuk Kerstcadeau/ Relatiegeschenk?

Bij €1000 of meer bieden we u deze dagtrip aan plus een overnachting op het wijngoed voor vier personen.

Onze bankgegevens zijn:

Bank Account:

IBAN (R.I.B.) 007450 000209 2000 000476 85

SwiftCode BCMAMAMC

Bank: Attijariwafa Bank, Avenue Mohamed V, Marrakech 40000

 

Name:

Peterbringsyoueverywhere

BD 11 Janvier et Rue Boukar C.A

Fatim Zahra IMM 1 3E ETG N11

40000 Marrakech, Morocco

 

PETERBRINGSYOUEVERYWHERE SARL d’un capital social de 100.000,00 dhs

IF : 25270485  RC : 88863  TP : 45301080  CNSS : 5955846  ICE : 002083318000035

Adresse: ANGLE BD 11 JANVIER ET RUE BOUKAR, CENTRE D’AFFAIRES FATMAZAHRA, IMM N°01, 3ème ETAGE, BUREAU N°11, MARRAKECH

 

 

 

Hartelijk dank! En welkom op: www.tandeloos.com

 

 

Voorbeeld van onze voucher
Voorbeeld van onze voucher